De wijn.
Begin oktober worden de druiven zorgvuldig geoogst met de hand.
Waarna ze ontrist en gekneusd worden.
De pulpgisting doe ik zo lang mogelijk, wel vier tot zes weken totdat de wijn volledig is uitgegist en alle suikers zijn omgezet. Dit maakt de wijn complex en geeft meer body en secundaire aroma's.
Ik gebruik nog geen houten eiken vaten, daarvoor is de productie nog te laag.
Hierdoor heeft de wijn een lange rijping nodig van wel enkele jaren voordat deze op dronk is.
Maar daardoor komen de fruit aroma's in de wijn wel mooi naar voren.
De oogst van 2023.
De troste hobby wijnboer.
Druiven gerist en gekneusd.
Pulpgisting van de most.
Persen na vier a zes weken van de most.
rijping van de jonge wijn op verschillende gistsoorten.
Botteling van de jonge wijn na een half jaar na de zomer in de kelder.
Fles rijping van meerdere jaren in de kelder.
Etiketering van de wijnflessen.
En het trotse eindproduct.